Főoldal 1 Rolunk1 Útikakauz1 Körutak1 Befektetések1 Letelepedés1 Partnereink1 Kapcsolat1
1

1. Managua-városnézés (kb. 3-4 óra)

Meglátogatjuk az öreg Managua történelmi központját, amit egy 1979-es földrengés lerombolt, láthatjuk központi útjait, kormányépületeit és egyéb épületeit.

  • Megnézzük a központi teret, a régi Santiago Katedrálist, a kultúra palotáját, Carlos Fonseca, alapitó mauzóleumát. A városnézés során láthatjuk Managua tengerparti sétányát a Xolotián tó partján, a Ruben Dario színházat, a Salvador Allende kikötőt és a Xolotán sétányt, ahol meg lehet tekinteni a régi Managua egy makettjét sugárútjaival és katolikus templomaival. A városnézés az új városi katedrális, az új központ, a lakónegyedek és a Huembes népművészeti vásár megtekintésével ér véget. Itt lesz szabadidő a vásárlásra is.

Választható ebéddel vagy anélkül.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén, magyar nyelven.
Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

2. Kirándulás Leónba és León Viejoba (óváros)

Egész napos kirándulás, korai reggeli indulás

  • Elhagyjuk Managuát és nyugati irányba megyünk. Az út során csodálatos tájak tárulnak elénk, elhaladunk a Xolotlán tó déli partján, innen megcsodálhatjuk Momotombo vulkánt és a Momotombito szigetet. Innen elmegyünk Momotombo kikötőjébe a Xolotlán partján, ahol felfedezték León régi városát 1967-ben. Ezen a helyen alapította a várost Francisco Hernandez de Córdoba 1524-ben, amit a spanyolok elhagytak 1610-ben az erős vulkanikus tevékenység miatt. A romok között felfedezhetjük Nicaragua első katedrálisának romjait, a központi teret, az aranyöntők házát, a Merced (kegyelem) templomát és más fontos épületet. León óvárosának megtekintése után folytatjuk utunkat nyugatra a San Jacinto, kedves kis falucskába. Itt kiszálunk és sétálunk a gőzölgők-füstölők között, amit a térség 3 vulkánja termel. Ezek a gőzölgők, sárral és vízzel töltött kisebb medencék, amelyek a földalatti vulkanikus tevékenység által felszabadult gázok miatt keletkeznek. Leónban ebédelünk egy tipikus étteremben. Utána ellátogatunk az impozáns Asunción de Maria katedrálisba, akik szeretnének felmehetnek a harangtoronyba vagy a tetőre. A kirándulás során autóval bejárjuk még a város többi részét, meg-megállva egy-egy templomnál. A nap végén ellátogatunk még a Ruben Dario múzeumba.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

3. Kirándulás Matagalpába és a Fekete Erdő kávéültetvényre

Egy vagy kétnapos kirándulás

Az út körülbelül kétórás, de a nagyobb távolságot kárpótolja a látvány. Az út Nicaragua északi hegyes részén megy és nagyon látványos. Elhaladunk Sébaco városa mellett, amely egy völgyben található. Itt sok zöldségárussal találkozhatunk. Megkóstolhatjuk a nagyon híres güirilas tortillat friss helyben készült sajttal, fiatal kukoricából. Délelőtt 10-11 felé érkezünk Matagalpába, amit többféleképpen is hívnak. Szokták az „észak gyöngyének” vagy a „termelés fővárosának” is nevezni, mert jelentős mezőgazdasági é kereskedelmi tevékenység folyik itt. Bejárjuk a várost, néhány helyen megállunk, mint például a katedrális és a kávé múzeum. A várost elhagyva észak felé fordulunk és tovább utazunk a Fekete Erdő, erdei szállodába. Itt megebédelünk.

A szálloda egy kávéültetvényen van. Itt számos tevékenység végezhető. Lovaglás, kirándulás az erdőben, a kávéültetvény bejárása. Kb. délután 4-kor visszaindulunk Managuába.

Akik szeretnék, itt tölthetik az éjszakát, hogy kiélvezzék a gyönyörű természetet. Másnap ebéd után térünk vissza Managuába.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.


4. Kirándulás Ometepe szigetére

Egy vagy kétnapos kirándulás

Elindulunk Managuából délkeletre a San Jorge kikötőjébe Rivasban. A kompút Moyogalpa kikötőjébe Ometepében körülbelül 1 óra, csendes utazás a Cocibolca tavon. Ometepe egy 280 km2-es sziget, rajta ül az impozáns Concepción vulkán (aktív) és a kihalt Maderas vulkán, amelynek egy lagúna található a kráterében. A szigeten megnézzük a főbb látványosságokat; mint a Jézus Mária kiszögelés, zöld mocsár, a prekolumbiai és numizmatikai múzeumok és a kis Altagracia falucska.

Egy tipikus étteremben ebédelünk a szigeten, és körülbelül délután 3-kor az utolsó komppal visszamegyünk St. George-ba, és visszamegyünk Managuába.

Akik szeretnének itt maradhatnak estére és másnap élvezhetnek egy kirándulás egy kristálytiszta tóhoz és forráshoz, ahol fürdési lehetőség is van.

További lehetőség: Canopy, ereszkedés a lombkoronákon.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

5. Kirándulás Masayába és Granadába

Egész napos kirándulás

Először Masaya vulkánt látogatjuk meg, amely egy nemzeti parkban található. Itt egy látogatóközpontba megyünk, ahonnan láthatjuk az aktív Santiago krátert. Innen Masaya városába megyünk, amelyet kocsival járunk be, parti sétány, központi tér és végül a népművészeti vásár, ahol vásárlásra is lesz lehetőség. Innen egy fennsíkra megyünk, ahol falvak találhatók, itt megnézzük Catarinát. Itt csodás növények és népművészeti boltok vannak. Ennek a falunak a lakossága nagyon ért a kertépítéshez és olyan népművészeti tárgyakat készítenek, amelyek az egész ország területén megtalálhatók és megvásárolhatók. Catarinában felmegyünk a híres kilátóba, innen csodálatos látványban lesz részünk, rálátunk az Apoyo lagúnára, a Mombacho vulkánra, Granada városára és a Cocibolca tóra.

Ebédünket Granada városában fogyasztjuk el, az egyik tipikus nicaraguai étteremben.

Az ebédet követően egy nyugodt hajókázáson veszünk részt a Nicaragua tavon, a Granada szigetecskék között. A hajókázás 45 perc, ahol láthatunk néhány szigetet a 365-ből, ami ezt a szigetcsoportot alkotja. Sok állattal is találkozunk majd, madarak, majmok. A szigeteken luxus házak és nyaralók is találhatók. A kirándulás Granada városának megtekintésével folytatódik, itt megállunk a kegyelem templomnál, ahol felmegyünk a harangtoronyba, meglátogatjuk a Szent Ferenc rend múzeumot és végül szabadidő keretében bejárhatjuk a központi teret.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

 

6. Egyéb kirándulások

 

  • San Juan folyó
  • Homok boardozás Leónban a Cerro Negro vulkán lejtőin
  • Kirándulás a Somoto kanyonba (gyaloglás, úszás és hajókázás)
  • Mombacho vulkán megmászása Grandában (gyaloglás és Canopy, ereszkedés a lombkoronákon) 


 


© 2020, Sunny World, All rights reserved. Site designed by Janos Szabo