Főoldal 1 Rolunk1 Útikakauz1 Körutak1 Befektetések1 Letelepedés1 Partnereink1 Kapcsolat1
1

1. San José - Városnézés (kb.3 óra)

A városnézés során meglátogatjuk San José főbb tereit, ellátogatunk a Nemzeti Szinházba és Arany Múzeumba is. Elmegyünk a központi piacra, ahol vásárlási lehetőség is lesz.

San José Costa Rica fővárosa. Ebben a megyében, a Central Valley-ban koncentrálódik a gazdasági tevékenység jó része, valamint itt találhatók a legjelentősebb üzleti és oktatási központok. A főváros egyben kulturális központ is, a történelmet, művészetet kedvelők mekkája. Itt található a Nemzeti Szinház, az egyik legjelentősebb kulturális szimbóluma Costa Ricának. Számos egyéb múzeumot is érdemes felkeresni, mint például a Nemzeti Múzeumot, az Arany Múzeumot vagy a Jade Múzeumot. A főváros kulináris élményeket is nyújt. A központi piacon megtekinthetők az itt termett gyümölcsök, zöldségek, megkóstolhatjuk a tipikus ételeket vagy megvásárolhatók a népművészeti termékek. Az utcákat járva megcsodálhatjuk a hatalmas nagy tereket, parkokat és amikor eljön az este, a város megélénkül, az utcákon sok helyen zenélnek, táncolnak, de számos szórakozóhely is várja az idelátogatókat.

 • Nemzeti Szinház
  San José belvárosában található a Nemzeti Szinház, a főváros egyik legnagyobb turista attrakciója. A díszes neo-klasszikus színház az egyik legszebb műemlék, csodálatos belső tereit pazar bútorok és gyönyörű falfestmények díszítik.
  A színház fő mennyezeti falfestménye, a világ 10 legnagyobb mennyezeti festményének egyike. A híres festmény címe „Allegória a kávénak és a banánnak" az olasz művész J. Vila műve. A Nemzeti Színház 1891 és 1897 között épült. Másolata a híres párizsi Operaháznak, a színház egy olyan időszakban épült, amikor a Costa Rica-i felső osztály át akarta átalakítani a fővárost egy álmos 17 ezer fős városból, egy nemzetközi opera központtá. Costa Rica-i állampolgárok segítettek kifizetni a színház építési költségeit.

 • Arany Múzeum
  A múzeum a Központi Bank archeológiai gyűjteménnye, az egyik legnagyobb Costa Ricaban. 1950-ben kezdték el a gyűjtést, amely egészen 1980-ig tartott. Ma 3,567 darab arany, kérámia és egyéb tárgyak találhatók a múzeumban. Néhány népművészeti tárgy is megtalálható, amely bemutatja a különböző, Costa Ricában élt csoportok hagyományait. A Kolumbusz előtti időkből származó aranytárgyak száma 1586 db. A régészeti kutatások azt mutatják, hogy az első fémtárgyak krisztus után a 300-as és 500-as években keletkeztek, és virágkoruk a 700-as évektől egészen a spanyol hódításig volt.

Választható ebéddel vagy anélkül.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén, magyar nyelven.
Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

2. Poás Vulkán és Doka kávéültetvény

Egész napos kirándulás, korai reggeli indulás

 • Kora reggel elindulunk közép Costa Rica vulkáni gerincének ékkövéhez, a Poás-vulkánhoz, amely 1910-ben vált híressé, amikor 6,4 km magas gőzoszlopot lövell ki magából, ezzel elnyerve a világ legnagyobb gejzírje címet. Reggelente még általában nem felhős, ezért tisztán látható a savas, kis híján forrásban levő víz smaragdzöld katlanja, a holdszürke kőzet alól bugyborékoló iszap es a sárga kéngőzt pöfögő hasadék tajképe. A Poás-vulkán csupán egyike annak a több mint 60 vulkánnak, amely Közép-Amerikának ezen a részen alapvetően meghatározza a táj jellegét. A kráter felé haladva észrevehetően változik az időjárás és a növényzet. Láthatunk kávéültetvényeket, színpompás virágokat, páfrányt, valamint epret termesztő gazdaságokat is. A nagyjából 1,6 km-es szelességű beomlott kráter a legnagyobb a nyugati félteken. Magas pereme tiszta kilátást nyújt az országon át mind a Csendes-óceán, mind a Karib-tenger fele. A vulkán megtekintését követően a Doka kávéültetvényre látogatunk, amely családi vállalkozásban működik. Itt bemutatják nekünk a kávé termelésének, betakarításának es fermentálásának műveleteit. A kávé szakértők szerint Costa Rica az az ország, amely folyamatosan lenyűgözi a kavégourmanokat különleges, egyedi ízvilággal rendelkező kávéival. A Costa Ricán végig húzódó Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai az arabica kávé fajták igazi lakóhelyei.

Ebéd a kávéültetvényen

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

3. Arenal függőhidak és Tabacon természetes termálfürdő

Egész napos kirándulás

Mistico Arenal Függőhidak

 • Csodálatos kirándulást teszünk a misztikus függőhidakhoz. Az Arenal Függőhidakat festői környezetbe helyezték el. A leghosszabb 328 méter hosszú, és 147 láb magasan húzódik az esőerdő felett.
  Az összesen 15 hídból 6 függőhíd húzódik fák felett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az esőerdőre. A kirándulás hossza 3,2 km, kb 1,5 óra alatt lehet megtenni. Zárt cipő kötelező.
  Délután fürdőzés a termálfürdőkben.

Tabacon természetes termálfürdő

 • Az egyetlen olyan termálfürdő, ami vizét közvetlenül az Arenal vulkánból kapja. A víz 97% esővízből származik, amely bejut a vulkánba és ott a magma melegíti fel. A felmelegített víz utána a sziklákon keresztül jut le a fürdőbe. Útja során felveszi a sziklákon található ásványi anyagokat.
  A fürdőben teraszosan helyezkednek el a termál medencék, hőmérsékletük 25 és 50 Celsius fok között változik. A medencékbe a víz a gravitációs erő segítségével jut el, különböző vízeséseket formálva.
  Ebéd a termálfürdőben
  .

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.


4. La Paz vizesés

Egész napos kirándulás

 • A La Paz Waterfall Gardens, egy több mint 70 hektáros magánrezervátum. Öt vízesés, biztonságos túraútvonalak és állatkiállítások, és még sok érdekes látnivaló található itt. A park lehetővé teszi a látogatók számára, hogy 2 km-en kövezett ösvényeken kiránduljanak, néhány út lélegzetelállító vízeséshez viszi őket. A La Paz vízesés a leghíresebb, ami az útról is látható. Bent a parkban a vendégek a felül, alul és a vízesés előtt elhelyezkedő kilátókról is megcsodálhatják, nagyszerű fotólehetőségeket kínálva. A kolibri kertben 26 különböző fajta kolibrit csodálhatunk meg. A pillangó kertben a legszínesebb pillangófajokat láthatjuk, miközben megismerkedhetünk e gyönyörű teremtmények életciklusával és átalakulásával. A kigyótár a 30 legszebb és leghalálosabb kígyót mutatja be, köztük a Golden Eyelash Viper-t. A békatárban a békák szabadon barangolnak egy parkosított területen, amit jól tájékozott gondozók kezelnek. A La Casita de la Paz egy parasztház reprodukciója, amely kulturális betekintést nyújt a vidéki Costa Rica-iak életébe. A park menedéket ad a vadon élő madarak és a macskafélék számára. Ezek madarak és macskák egy másik központból számaznak, amely pénzügyi problémák miatt bezárt. Mivel a MINAE (a Costa Rica-i Környezetvédelmi Minisztérium) nem rendelkezett az állatok gondozásához szükséges forrásokkal, a La Paz Vízeséskert felügyelete alá helyezték őket. Ezek az állatok vagy túl öregek és sérültek voltak vagy túl sokáig éltek emberekkel, ezért nem lehetett őket visszavinni a vadonba. A madarak jó részét vagy illegális vadászok fogták el vagy a kormány kobozta el, vagy tulajdonosai odaadták, ezért nem rendelkeztek az alapvető készségekkel, hogy túléljék a vadont.

Ajánlott: kényelmes gyalogos cipő (lehetőleg vastag talppal a sétányok bejárásához és a több száz lépcsős kiránduláshoz), rövidnadrág vagy kényelmes nadrág és könnyű kabát vagy esőkabát. Fontos megjegyzés: A parkban jelentős szintkülönbségek vannak, ezért néhol hideg is lehet, főleg, ha felhők borítják be területet.

A kirándulás kora délutánig tart ebéddel.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

5. CAÑO NEGRO Vadrezervátum, Rio Frio

Egész napos kirándulás Arenal régióból

 • Reggeli után hajós dzsungel túrára indulunk. Utunk során cukornád- ananász- narancs – teakfa ültetvényeket látunk. A nicaraguai határ melletti Los Chiles-et elhagyva csónakkal araszolunk a mocsaras, lapos vidéken, miközben körülöttünk madarak, lajhárok, teknősok, iguánák, krokodilok és sok más trópusi állatfaj bukkan fel. Bőgőmajmokat is megfigyelhetünk, számos rejtőzködő, ritka emlős-és madár faj is fellelhető errefelé. A hajóról közvetlen közelünkbe kerül a dús, trópusi vegetáció és sok madár faj is. Szakavatott vezetőnk mutatja meg az élővilág legpompásabb képviselőit, színes madarakat, kis emlősöket, az egész évben nyíló trópusi virágokat. Hajóval átmegyünk a nicaraguai határon, egy fotó erejéig, hogy bizonyítsuk ott is jártunk.
  A dzsungel túra után megebédelünk egy helyi étteremben.

Idegenvezetés angol vagy spanyol nyelven, megfelelő létszám esetén magyar nyelven.

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban.

 

6. Tortuguero Nemzeti Park

San Joséból 3 nap/2 éjszaka, teljes ellátással

 • San Josébóé la Pavone kikötőjébe megyünk, körülbelül két órás út. Itt hajóra szállunk (kb. 50 fő egy hajóban). Fontos, hogy nem vihetjük magunkkal nagy bőröndjeinket, csak kisebb táskát vagy bőröndöt. A hajóút Tortuguero Nemzeti Parkba kb. 1,5 óra.
  A Tortuguero Nemzeti Park Limón tartományban van a karibi oldalon. Annak ellenére, hogy távoli helyen van, ez a harmadik leglátogatottabb park Costa Ricában. A park a biodiverzitás fellegvára, egzotikus helyszín, esőerdők, mangrove erdők, mocsarak, strandok, és lagúnák. Az éghajlat trópusi, nagyon párás, és akár 250 cm eső esik évente.
  Természetesen Tortuguero a tengeri teknősbékák miatt ismert leginkább. A zöld atlanti teknősök (Chelonia mzdas) június és november között itt rakják le tojásaikat. A másik teknős faj, a kérges teknős (Dermochelys coriacea), február és július között teszi le tojásait.
  A teknősök fészkeit csak szakavatott kisérővel lehet megtekinteni.
  Tortuguero a tengerparton sétálni kedvelők paradicsoma. Órákig lehet itt sétálni, de a fürdés nem ajánlott, mert nagyon nagyok a hullámok.
  Szállásunk Tortuguero egzotikus esőerdőjében található, egy parkban. Innen gyalogosan el lehet menni Tortuguero falucskájába. A parkban 2 pillangó kert, leguán- és békakert. Számos kiránduló út, amit egyénileg is be lehet járni. Vannak külön ösvények a nappali túrákhoz és egy másik privát tanösvény az éjszakai túrákhoz. Választható túrák: kajakok, éjszakai túrák, teknős túra csak szezonban (július-szeptember). Megérkezésünk után elhelyezkedünk szobáinkban és bejárjuk a környéket, gyalog elmegyünk a kis falucskába. Másnap hajóra szállunk és megnézzük a környéket, állat és növényvilágát. A legjobb korán indulni, amikor még nem bújnak el az állatok a nagy meleg elől. Harmadnap visszaindulunk San Joséba.

Idegenvezetés: angolul vagy spanyolul, nagyobb létszám esetén magyarul

Szállítás kényelmes, légkondicionált gépkocsiban vagy buszban a kikötőig és vissza. 


© 2020, Sunny World, All rights reserved. Site designed by Janos Szabo