Főoldal 1 Rolunk1 Útikakauz1 Körutak1 Befektetések1 Letelepedés1 Partnereink1 Kapcsolat1

Panama-Nicaragua-Costa-Rica kombináció

Lüktető modern nagyváros latin hangulattal, Panama-csatorna, esőerdők, vulkánok, függőhidak, indiánok és nyaralás
14 nap/13 éjszaka

1. nap
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, európai átszállás után érkezés Panama citybe
Transzfer a szállodába

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: nincs
Magyar idegenvezetés

1

2. nap
Reggeli a szállodában

Gamboa Esőerdő - a Gamboa esőerdő a Gatun-tó partján található, közvetlenül a Panama-csatorna mellett, érintetlen természeti csoda. Állatok által lakott szigetekkel, dús növényzettel, virágokkal. Számos állat figyelhető meg közelről, majmok, főleg a kapucsínó majom, lajhárok, tucan madarak, trópusi madarak, krokodilok, boák és más kígyófélék. A területen több mint 500 madárfaj fél, ezért ornitológiai szempontból jelentős. Gamboa esőerdő a Soberania Nemzeti park területén található. A mintegy 20 ezer hektáros területen több mint 1300 fajta állat él, amelynek közel fel madár, 105 faj emlős, 79 hüllő és 55 faj kétéltű. A parkot 1980-ban nyilvánították védett területté.

Hotel Gamboa Rain Forest Resort
Az ötcsillagos szálloda az esőerdő közepén fekszik. Minden kirándulás innen indul. Az egykor amerikai tiszti klubként épült nagyszabású hotel csodálatos panorámát kínál a Chagres folyóra.
A kirándulás során a program a következő


Hajókázás a Gatun tavon, számos kis sziget közelről történő megtekintése. Minden szigeten állatok élnek, ha szerencsénk van, látjuk őket, főleg majmokat. A hajókázás kb. 1 óra.
Libegőzés az esőerdőben, ahonnan felüliről is megnézhetjük az esőerdőt. A libegő végén egy 10 emelet magas kilátó van, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a régióról. A program 1,5 órás.
Egy állatvédő menhely megtekintése, ahol megmentett állatokat nevelnek, lajhárokat, jaguárokat, hangyászokat, kapibarákat stb. A látogatók a lajhárokat nézhetik meg.
• Meg lehet nézni továbbá 3 tematikus kertet: orchidea, pillangó, békatár.

Ebéd az ötcsillagos szálloda egyik éttermében

Szállás: négycsillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + ebéd
Magyar idegenvezetés

1 1 1 1

3. nap 
Reggeli a szállodában

Panama városnézés és Panama-csatorna
A városnézés során a következő nevezetességeket tekintjük meg:


• festői Casco Antiguo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern városrészre, itt gyalogos sétát teszünk
• a Causeway (Amador) szórakozó park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek építették a Panama-csatornához
• színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus épületekkel
• Cinta Costera, parti sétány, ami végighúzódik a városon a Csendes-Óceán partján
• „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez volt Panama fővárosa, majd később porig égették. „Panama La Vieja” és a Casco Antiguo az UNESCO Világörökség részei (csak kívülről)

Panama-csatorna - Miraflores zsilip és látogatóközpontba megyünk, amely több mint 100 éve működik már. Panama Csatorna hossza 80 km és a Csendes-óceánt köti össze az Atlanti-óceánnal. Miraflores kilátószerű épületéből remek rálátás van az emelkedő-süllyedő óriás hajókra. Miraflores, egyike annak a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16 méterre emelik fel vagy engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas” (Amerika híd), amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával. Utunk során végig láthatjuk az úgynevezett „zóna” épületeit, ahonnan az amerikaiak irányították a csatornát. A Panama-csatornánál kb. 2 órát töltünk.

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli + ebéd
Magyar idegenvezetés

1 1 1 1

4. nap
Reggeli a szállodában

Embera Indián Falu
Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti, egy fatörzsből kivájt indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak bennünket is. Az ebéd után vagy előtt körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nád kunyhóban autentikus indián tánc-bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az Embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket. Panama lakossága 3,8 millió fő, ebből 12% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi körülmények között.
Ebéd: Indián faluban, az indiánok által főzött ebéd, hal-sültbanán és gyümölcs
Öltözet: Az indiánok fél meztelenül, mezítláb kísérnek el minket a vízeséshez. A vízállástól függően, van, amikor nehezebben közelíthető meg a vízesés. Néha, a kirándulás során, át kell kelni folyókon. Ezért mindenképpen rövidnadrág, sort és vízálló cipő (papucs) ajánlott. Ellátás: Reggeli + ebéd

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli + ebéd
Magyar idegenvezetés

1 1 1 1

1

5. nap
Reggeli a szállodában

Repülés Nicaraguába – Managuába
Transzfer a szállodába

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: vacsora
Angol/spanyol helyi idegenvezető

6. nap
Reggeli a szállodában, majd városnézés Managuában.
Ebéd városnézés során.

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli+ebéd
Angol/spanyol helyi idegenvezető

1 1 1 1

1

7. nap
Reggeli a szállodában

Egész napos városnézés Granadában, hajózás a Nicaragua tavon.
Megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Hajókázás a tavon.
Ebéd kirándulás közben

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli+ebéd
Angol/spanyol helyi idegenvezető

1 1 1

1

8. nap

Repülés Costa Ricábaa – San Joséba.
Érkezés után városnézés San Joséban. Sofőr várja az utasokat.
San José-i városnézés során a Nemzeti Szinház és az Arany Múzeum megtekintése, belépők benne vannak a programban, sofőr adja át őket.
Városnézés után, transzfer a szállodába.

Ebéd a városnézés során.
Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: all inclusive

Nincs helyi idegenvezető

1 1 1 1

1

9. nap
Reggeli a szállodában

Atlantic Adventure Park és Sarapiqui folyó a Braulio Carillo Nemzeti Park érintésével
A 475 hektáros Adventure Parkba a Braulio Nemzeti Parkon át utazva jutunk el. Az élmény park 10 km hosszan határos a Braulio Nemzeti Parkkal, utunk során átmegyünk a nemzeti parkon. Az Adventure Parkban a lombkorona szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat. Séta a parkban, ahol különleges állat és növényfajokat figyelhetünk meg. A séta során átmegyünk egy függő hídon, ami a Molinete folyón vezet át. A séta végén meglátogatjuk a pillangóházat, az orchidea kertet és a kígyótárat. A bátrabbak kipróbálhatják a drótkötélpályákat (canopy) is.

Sarapiqui folyó
Az élménypark után hajókázunk a Sarapiqui folyón, a majmok, leguánok, kajmánok, denevérek, lajhárok, különféle madarak birodalmában. A hajókázás kb. 2 órás.
Ebéd a nap során.

Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli+ebéd+ All Inclusive
Nincs helyi idegenvezető

1 1 1

1

10. nap
Reggeli a szállodában.

Mistico Arenal Függőhidak
Csodálatos kirándulást teszünk a misztikus függőhidakhoz. Az Arenal Függőhidakat festői környezetbe helyezték el. A leghosszabb 328 méter hosszú, és 147 láb magasan húzódik az esőerdő felett. Az összesen 15 hídból 6 függőhíd húzódik fák felett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az esőerdőre. A kirándulás hossza 3,2 km, kb 1,5 óra alatt lehet megtenni. Zárt cipő kötelező.
Délután fürdőzés a termálfürdőkben.  

Tabacon természetes termálfürdő
Az egyetlen olyan termálfürdő, ami vizét közvetlenül az Arenal vulkánból kapja. A víz 97% esővízből származik, amely bejut a vulkánba és ott a magma melegíti fel. A felmelegitett viz utána a sziklákon keresztül jut le a fürdőbe. Útja során felveszi a sziklákon található ásványi anyagokat. A fürdőben teraszosan helyezkednek el a termál medencék, hőmérsékletük 25 és 50 Celsius fok között változik. A medencékbe a víz a gravitációs erő segítségével jut el, különböző vízeséseket formálva. Ebéd a termálfürdőben.
Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli+ebéd+ All Inclusive
Nincs helyi idegenvezető

1 1 1 1

1

11. nap
Reggeli a szállodában

La Paz Vízesés
A La Paz Waterfall Gardens, egy több mint 70 hektáros magánrezervátum. Öt vízesés, biztonságos túraútvonalak és állatkiállítások, és még sok érdekes látnivaló található itt. A park lehetővé teszi a látogatók számára, hogy 2 km-en kövezett ösvényeken kiránduljanak, néhány út lélegzetelállító vízeséshez viszi őket. A La Paz vízesés a leghíresebb, ami az útról is látható. Bent a parkban a vendégek a felül, alul és a vízesés előtt elhelyezkedő kilátókról is megcsodálhatják, nagyszerű fotólehetőségeket kínálva. A kolibri kertben 26 különböző fajta kolibrit csodálhatunk meg.
A kirándulás kora délutánig tart ebéddel.
Szállás: Négycsillagos szálloda
Ellátás: Reggeli+ebéd+ All Inclusive
Nincs helyi idegenvezető

1 1 1 1

12. nap.
Egész napos pihenés all inclusive ellátás mellett.
Szállás: Négycsillagos szálloda

Ellátás: All Inclusive

1

13. nap

Délelőtt pihenés, nyaralás, délután transzfer a reptérre.

1

14. nap
Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.


© 2020, Sunny World, All rights reserved. Site designed by Janos Szabo