Főoldal 1 Rolunk1 Útikakauz1 Körutak1 Befektetések1 Letelepedés1 Partnereink1 Kapcsolat1

Kolumbia-Panama kombináció

Kultúra, természet, álomnyaralás”
Kolumbia izgalmas, igazi nagyvárosi hangulat, kultúra, művészetek, múzeumok, kiváló gasztronómia, sok-sok látnivaló
Panama mozgalmas, nyüzsgő, lüktető hangulat, modern felhőkarcolókkal teli nagyváros, esőerdő, forgalmas Panama-csatorna és indiánok.
És nem utolsó sorban nyaralás

14 nap/12 éjszaka + 1 éjszaka a repülőn

1. nap.
Megérkezés Bogotába menetrendtől függően.
Részleges városnézés.
Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Bogotában
Ellátás: Nincs

1

2.nap
Büfé reggeli a szállodában.
9:00 – 16:00 Egész napos városnézés gyalog.
Candelaria, a város bohém központja, Botero Múzeum, a ma is elő kolumbiai festő-szobrász világhírű alkotásai, az Arany Múzeum, a világ legnagyobb arany múzeuma, ahol prekolombiai alkotások sokaságát lehet látni, Plaza Bolivar a katedrálissal, a parlament épületével, a főpolgármesteri hivatallal és az igazságügyi palotával. Monserrat, a legendás templom, amely egy nagy hegy tetején áll, ahova lanofkával lehet feljutni, hogy megcsodálhassuk a páratlan panorámát.
Közben idő biztosított ebédelésre a város központ bármely kis éttermében vagy a sok-sok kis utcai étkezdében.
Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Bogotában

Ellátás: Reggeli

1 1

1

3.nap
Reggeli a szállodában.
Zipaquira és Guatavita – egész napos program
Indulás Zipaquirába.
Egykor a Muiscas hercegséghez tartozott, akik a sóbányászatot irányították. Az óriási sóbányákban kibányászott só helyén a bányászok egy hatalmas Só Katedrálist állítottak Isten tiszteletére, 180 méterre a föld alatt. 14 állomáson keresztül vezet le az út, minden állomáson Jézus Krisztus keresztre feszítésének története elevenedik meg. Egy különleges mérnöki alkotás, különleges megvilágításokkal. A kolumbiaiak ezt a helyett szavazták meg, mint az első számú kolumbiai csodát.
Guatavita
Utána látogatás Guatavita Lagunába. Szent hely, itt született El Dorado legendája, miszerint a Muiscasok fővezérét befedték aranyporral és a tó közepére küldték, hogy különböző aranytárgyakat jutasson le a tó mélyére az isteneknek, akik ott laktak. Számtalan aranytárgy ezek közül ma az Arany Múzeumban található.
Ebéd útközben.
Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Bogotában

Ellátás: Reggeli, ebéd

1 1 1

1

4. nap
Reggeli a szállodában.
Fusagasuga kávéültetvény
Ezen a napon az Andokba teszünk kirándulást és FUSAGASUGA településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem.
Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Bogotában
Ellátás: Reggeli

1 1 1

1

5. nap
Reggeli a szállodában
8:30 Indulás a reptérre
Utazás Cartagena de las Indias-ba, Kolumbia. Érkezés Cartagenába, transzfer a szállodába.
Esti program, 20:00-24:00
A Chiva Rumbera egy bulis busz, ahol zene van és buli.
Szállás: Négy csillagos szálloda a tengerparton
Ellátás: Reggeli

1

1

6. nap
Reggeli a szállodában
Cartagena Városnézés (kb. 4 óra)
Cartagena a térség egyik leglenyűgözőbb városa. Felfedezzük a város kis tereit, utcácskáit, a város körülvevő fallal együtt. Meglátogatjuk a San Felipe Várát és a Popa Kolostort, a 20 századi Manga negyedet és a modern városrészeket is. 
Rosario Sziget
A városnézés után elmegyünk Rosario Szigetére, ahol türkizkék víz és fehér homok vár minket. Itt ebédelünk és kipróbáljuk a gyors motorcsónakokat is. A nap többi részében, pihenés, fürdés.

Szállás: Háromcsillagos szálloda a tengerparton

Ellátás: Reggeli + ebéd

1 1 1

1

7.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
7:00 Indulás a reptérre
Utazás Panama Citybe
CM 0160 9:29 – 10:50
Megérkezés Panama City-be
Városnézés
Panama City Latin-Amerika lüktető központja a Csendes Óceán partján, lélegzetelállító luxus felhőkarcolókkal, zöld parkokkal, óriási bevásárló központokkal, kaszinókkal.
A városnézés során a legjelentősebb látványosságok:

  • festői Casco Viejo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern városrészre
  • a Causeway szórakozó park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek építették a Panama-csatornához
  • színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus épületekkel
  • Cinta Costera, parti sétány, ami végighúzódik a városon a Csendes-Óceán partján
  • „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez volt Panama fővárosa, majd később porig égették. 2003-ban az Unesco Világörökség részévé nyilvánították

Városnézés közben lehetőség ebédre a Causewayon.

 Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Panama Cityben
Ellátás: Reggeli

1 1 1

1

8.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
8:00 – 19:00
Kirándulás Embera Indián faluba + Panama Csatorna látogatás
Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak bennünket is. Az ebéd után körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nád kunyhóban autentikus indián tánc-bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az Embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket. Panama lakossága 3,5 millió fő, ebből 14% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi körülmények között.

Az indián falu után látogatás a Panama-Csatornához.
A világhírű Panama-csatornán lévő Mira Flores-zsilip látogató központjának megtekintése. A kilátószerű épületből remek rálátás van az emelkedő-süllyedő óriás hajókra. A Miraflores egyike a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16,5 méterre emelik fel vagy engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas” (Amerika híd), amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával.
Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen
Panama Cityben
Ellátás: Reggeli+ebéd

1 1 1 1

1

9.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
Gamboa Rain Forest (Esőerdő)
A Gamboa esőerdő a Gatun-tó partján található, közvetlenül a Panama-csatorna mellett,
érintetlen természeti csoda. Kis állatok által lakott szigettel, dús növényzettel, virágokkal.
Számos állat figyelhető meg közelről, majmok, főleg a kapucsinó majom, lajhárok, tucan madarak, trópusi madarak, krokodilok, tarantula pók, boák és más kígyófélék…

  • Séta az esőerdőben
  • Hajókázás a Gatun tavon, számos kis sziget közelről történő megtekintése. Ellátogatunk a majmok szigetére, ahol kapuchino majmokat nézhetünk meg. A hajókázás kb. 1 óra.
  • Libegőzés az esőerdőben, ahol felülről is megnézhetjük az esőerdő lombkoronáit. A libegő végén egy 10 emelet magas kilátó van, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a régióról. A program 1,5 órás.
  • Ebéd a Gatun-tó partján

Szállás: Négy csillagos szálloda központi helyen Panama Cityben
Ellátás: Reggeli, ebéd

1 1 1 1

10. nap:
Büfé reggeli a szállodában.
Kicsekkolás a szállodából és indulás Playa Blancara a tengerpartra
Tengerparti nyaralás Playa Blancan

Playa Blanca Panama Csendes-Óceáni részén, 120 km-re található a fővárostól. Az út kb. 2 óra, mert bár a négysávos pánamerikai úton lehet megközelíteni, sok kis falun kell átmenni.
Playa Blanca az ún. száraz öbölben található, ahol egész évben jó az idő, még az esős évszakban is, mert elkerülik a szélsőséges időjárási viszonyok. A tenger egész évben meleg, 300C, kivéve, amikor délről a Hudson áramlatok elérik Panamát (január-február). Ekkor a tenger 4-5 fokkal hidegebb, de még mindig nagyon kellemes.
Playa Blancan a homok vulkanikus eredetű, hófehér homok váltakozik, a korom feketével. A fekete homokban csillognak a kristályok. Az egész part mentén kagylókat, kisebb korallokat lehet szedegetni. Hosszú homokos partján kellemes sétákat lehet tenni. Rengeteg madár, főleg pelikánok, fregattok és sirályok vonulását lehet látni. Csodálatos napfelkelték és naplementék.
A szállodák ezen a szakaszon mind All Inlusive ellátásúak, vagyis minden étel és helyi ital korlátlanul áll rendelkezésre. A szállodák resort jellegűek, nagy területen helyezkednek, sok medencével rendelkeznek és számos szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Nem is kell kimenni a szállodából. Nem is nagyon érdemes, mert a környéken nincsenek említésre méltó kisebb falvak.
Aki pihenésre, kikapcsolódásra vágyik trópusi környezetben, itt azt megtalálja.
A felhőtlen nyaralásra a Playa Blanca Resort-ot ajánljuk.
Playa Blanca Resort egy több hektáros területen fekszik, ahol a tengerparton van a szállodai rész, kicsit beljebb egy luxus apartmant rész és a több területen különböző apartmant házak helyezkednek el. A területen van Közép-Amerika legnagyobb sós vizű medencéje. Olyan óriási, hogy itt lehet hajókázni, vízisíelni, banánozni. Csúszdák, napernyők, homokos part vár mindenkit.
A szállodában, trópusi, igényesen berendezett szobák, mindegyikben TV és széf. A gyerekek örömére sok játszó alkalmatosság van és a szállodán belül van egy kis állatkert is, ahol főleg madarak vannak. Itt látható a ritka Tucan madár is.
Egész nap animációs programok, sportversenyek, tánc és spanyol nyelvtanfolyam. Minden este show műsorok, karaoke és disco.
A nagy távolságok miatt a területen kis vonat közlekedik. Néhány bolt és étterem is található a resort területén és egy kisebb kaszinó is van.
8 különböző étterem és bár van, ahol akár 24 órán át lehet étkezni. Mindenképpen csak pihenésre ajánljuk, mert gyalog nem lehet megközelíteni a környező falvakat.
Szállás: Playa Blanca Resort****
Ellátás: ALL INCLUSIVE ellátás

Itt választható önellátós apartmanos elhelyezés is.

1 1 1

11

11-12. nap
Nyaralás a tengerparton.
Szállás: Playa Blanca Beach Resort
Ellátás: All-inclusive

1

13. nap
Büfé reggeli a szállodában.
Hazautazás a délutáni órákban.
Indulás a szállodából kb. 13:00 órakor,
a repülő indulásától függően.
Transzfer a reptérre.

1

14. nap
Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.


© 2020, Sunny World, All rights reserved. Site designed by Janos Szabo