Főoldal 1 Rolunk1 Útikakauz1 Körutak1 Befektetések1 Letelepedés1 Partnereink1 Kapcsolat1

Kolumbia-Panama-Aruba kombináció

Kolumbia izgalmas, igazi nagyvárosi hangulat, kultúra, művészetek, múzeumok, kiváló gasztronómia, sok-sok látnivaló
Panama mozgalmas, nyüzsgő, lüktető hangulat, modern felhőkarcolókkal teli nagyváros, esőerdő, forgalmas Panama-csatorna és indiánok.

Az érdekes, de fárasztó utazás után mi lehet jobb, mint a vakítóan fehérhomokos tengerparton pihenni, türkizkék tengerben fürödni és átadni magunkat a soha nem látott paradicsomi érzésnek.

13 nap/12 éjszaka
4 éjszaka Kolumbia, 3+1 éjszaka Panama és 4 éjszaka Aruba

1. nap.
Megérkezés Bogotába menetrendtől függően.
Részleges városnézés.
Szállás: ****
Ellátás: Nincs

Hotel Continental
A szálloda nagyon központi helyen Candelariában helyezkedik el, mindössze 200 méterre az Arany Múzeumtól. Az egész történelmi városrész gyalog bejárható innen.
A szálloda minden szobája apartman-szerű, kisebb étkezővel, konyhával, frizsiderrel.

1

2.nap
Büfé reggeli a szállodában.
9:00 – 16:00 Egész napos városnézés gyalog.
Candelaria, a város bohém központja, Botero Múzeum, a ma is elő kolumbiai festő-szobrász világhírű alkotásai, az Arany Múzeum, a világ legnagyobb arany múzeuma, ahol prekolombiai alkotások sokaságát lehet látni, Plaza Bolivar a katedrálissal, a parlament épületével, a főpolgármesteri hivatallal és az igazságügyi palotával. Monserrat, a legendás templom, amely egy nagy hegy tetején áll, ahova lanofkával lehet feljutni, hogy megcsodálhassuk a páratlan panorámát.
Közben idő biztosított ebédelésre a város központ bármely kis éttermében vagy a sok-sok kis utcai étkezdében.
Szállás: ****
Ellátás: Reggeli

1 1 1

1

3.nap
Büfé reggeli a szállodában.
8:00 – 19:00
Indulás Zipaquirába. Egykor a Muiscas hercegséghez tartozott, akik a sóbányászatot irányították. Az óriási sóbányákban kibányászott só helyén a bányászok egy hatalmas Só Katedrálist állítottak Isten tiszteletére, 180 méterre a föld alatt. 14 állomáson keresztül vezet le az út, minden állomáson Jézus Krisztus keresztre feszítésének története elevenedik meg. Egy különleges mérnöki alkotás, különleges megvilágításokkal. A kolumbiaiak ezt a helyett szavazták meg, mint az első számú kolumbiai csodát.
Utána látogatás Guatavita Lagunába. Szent hely, itt született El Dorado legendája, miszerint a Muiscasok fővezérét befedték aranyporral és a tó közepére küldték, hogy különböző aranytárgyakat jutasson le a tó mélyére az isteneknek, akik ott laktak. Számtalan aranytárgy ezek közül ma az Arany Múzeumban található.
Szállás: ****
Ellátás: Reggeli

1 1 1

1

4. nap
Büfé reggeli a szállodában.
8:00 – 19:00
Egész napos kirándulás Villa de Leyva-ba. Tipikus, nagyon jól konzervált kolumbiai kisváros, kedves kis házakkal, eredeti kövezettel. Villa de Leyva egyben egy bortermelő vidék is, jobbnál jobb borokkal. A városka hófehér kis házai nagyon sok turistát vonzanak, főtere a legnagyobb Kolumbiában.
Visszafelé ebédelési lehetőség egy kis helyi étteremben, majd látogatás Ráquirába, a színes folklór városkába. Minden házban népművészeti boltok várják a látogatókat.
Szállás:  ****
Ellátás: Reggeli

1

5.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
Menetrendtől függően indulás Panamába a reggeli órákban,
az út kb. 1,30 óra.
Megérkezés Panama City-be a délutáni órákban (helyi idő szerint)
Városnézés
Panama City Latin-Amerika lüktető központja a Csendes Óceán partján, lélegzetelállító luxus felhőkarcolókkal, zöld parkokkal, óriási bevásárló központokkal, kaszinókkal.
A városnézés során a legjelentősebb látványosságok:

 • festői Casco Viejo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern városrészre
 • a Causeway szórakozó park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek építették a Panama-csatornához
 • színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus épületekkel
 • Cinta Costera, parti sétány, ami végighúzódik a városon a Csendes-Óceán partján
 • „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez volt Panama fővárosa, majd később porig égették. 2003-ban az Unesco Világörökség részévé nyilvánították

Városnézés közben lehetőség ebédre a Causewayon.
Szállás: ***+
Ellátás: Reggeli
Toscana Inn

Nagyon hangulatos színvonalas, spanyol stílusban berendezett szálloda. Központi helyen található, közvetlenül az éttermek, bárok mellett. Rövid sétával a tengerparti sétány is elérhető. A szoba nagyon színvonalas

1 1 1 1

1

6.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
8:00 – 19:00
Kirándulás Embere Indián faluba + Panama Csatorna látogatás
Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak bennünket is. Az ebéd után körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nád kunyhóban autentikus indián tánc-bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az Embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket. Panama lakossága 3,5 millió fő, ebből 14% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi körülmények között.

Az indián falu után látogatás a Panama-Csatornához.
A világhírű Panama-csatornán lévő Mira Flores-zsilip látogató központjának megtekintése. A kilátószerű épületből remek rálátás van az emelkedő-süllyedő óriás hajókra. A Miraflores egyike a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16,5 méterre emelik fel vagy engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas” (Amerika híd), amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával.
Szállás: ***+
Ellátás: Reggeli+ebéd

1 1 1 1

1

7.nap:
Büfé reggeli a szállodában.
Szállás: Toscana Inn ***+
8:00 Indulás Gamboa Rain Forestbe (Esőerdő).
A Gamboa esőerdő a Gatun-tó partján található, közvetlenül a Panama-csatorna mellett, érintetlen természeti csoda. Kis állatok által lakott szigettel, dús növényzettel, virágokkal. Számos állat figyelhető meg közelről, majmok, főleg a kapucsinó majom, lajhárok, tucan madarak, trópusi madarak, krokodilok, tarantula pók, boák és más kígyófélék…

 • Séta az esőerdőben
 • Hajókázás a Gatun tavon, számos kis sziget közelről történő megtekintése. Ellátogatunk a majmok szigetére, ahol kapuchino majmokat nézhetünk meg. A hajókázás kb. 1 óra.
 • Libegőzés az esőerdőben, ahol felülről is megnézhetjük az esőerdő lombkoronáit. A libegő végén egy 10 emelet magas kilátó van, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a régióról. A program 1,5 órás.

Szállás: ***+
Ellátás: Reggeli

1 1 1 1

1

8. nap:
Büfé reggeli a szállodában.
Kicsekkolás a szállodából és indulás a repülőtérre a menetrend
szerinti Arubába induló járattal (Aruba Airlines vagy COPA)
Szállás: Négycsillagos All Inclusive
A 4 csillagos szálloda közvetlenül a tengerparton fekszik. A tengerpart homokja
vakítóan fehér. A tenger vize türkizkék. Lélegzetelállító, álom tengerpart.
A DIVI Resort Oranjestadt-hoz közel (főváros), a reptértől mindössze 15 percre fekszik. A légkondicionált szobák igényes berendezésűek, LCD-TV-vel, széffel. Mindenhol WIFI szolgáltatás.
Számos étterem és bár áll rendelkezésre.
Ellátás: All-inclusive
Az ár magában foglalja a helyszíni éttermekben és bárokban elfogyasztott ételeket és italokat. 4 étterem, medence melletti bár és bár/társalgó közül lehet választani.
Az arubai tartózkodás alatt magyar idegenvezetés nincs, a transzfereket, kirándulásokat angolul beszélő idegenvezetők intézik.

1 1 1 1

1

9.-11. nap
Nyaralás a tengerparton.
Szállás: Négycsillagos
Ellátás: All-inclusive

1

12. nap
Büfé reggeli a szállodában.
Transzfer a reptérre.
Visszautazás Panamába menetrend szerint.
Utolsó éjszaka ismét Panamában
Panamában vásárlási lehetőség. Latin-Amerika legnagyobb bevásárló központjai találhatók itt.
Szállás: ***+
Ellátás: Reggeli

1

13. nap
Büfé reggeli a szállodában.
Hazautazás a délutáni órákban.
Indulás a szállodából kb. 13:00 órakor,
a repülő indulásától függően.

Transzfer a reptérre

1

Program lehetőségek Arubában
Aruba nagyon kicsi sziget, 1 nap alatt minden zúgja bejárható. A sziget 36 km hosszú és max. 11 km széles.
A legegyszerűbb módja a sziget megismerésének az autóbérlés. A közlekedés teljesen veszélytelen.
Fő látványosságok:

 • Oranjestadt (főváros), színes karibi városka, holland beütéssel, sok kis bolttal.
 • Alto Vista kápolna
 • Bushiribana Aranybányák (romjai)
 • Kalifornia Világítótorony
 • Különböző barlangok
 • Baby Beach
 • Palm Island

Szervezett túrákon be lehet a szigetet járni busszal, hajóval, dzsippel, quaddal.
A DIVI Resortban külön pult van a kirándulások lefoglalására.


© 2020, Sunny World, All rights reserved. Site designed by Janos Szabo